Ziua internațională a fericirii

Azi sunt fericită pentru că nu am luat-o razna. De tot, că razna sunt oricum. Abia am terminat de spălat podelele cu clor și clătit de încă patru ori cu apă curată ca să nu pățim alte pățanii. Copiii mei țin foarte mult la regula de cinci secunde și dacă le scapă ceva pe jos, suflă repede și bagă la ghiozdănel. Deși am folosit mănuși, mâinile îmi miros și ele a clor, sigur noua mea aromă va fi foarte apreciată de soțul meu care va veni în curând de la muncă. N-am gătit nimic, m-am asigurat că nimeni nu își scoate ochii până cel de-al doilea adult va ajunge acasă. Mai avem niște ciorbă, luăm ceapă din grădină și gata masa.

Pffuu, e greu să stai cu doi copii doar în casă. Aaa, despre fericire vorbeam. Le-am citit copiilor și ne-am fericit împreună cu râsete și joacă. Au adormit, asta e fericirea supremă când simți că îți explodează capul. Nu-i chiar cum ne imaginăm statul în casă, conexiune între copii și părinți, iubire multă și floricele. De multe ori ne călcăm pe bătături, copiii se plictisesc, fac lupte, nu mai știi ce să gătești și nici din ce. Statul la televizor nu este o soluție pentru că ne agită și pe noi și pe ei. Rămâne doar să conștientizăm că „suntem toți în aceeași barcă”, să tragem în aceeași direcție și să ne protejăm unii pe ceilalți pentru că e de ajuns să cadă unul singur în apă ca barca să își schimbe traiectoria.

Fericirea înseamnă libertate, iar noi nu o avem acum. În zilele de autoizolare am simțit exact ce simt animalele la zoo. Noi măcar stăm în case pentru binele comun, ne ferim pe noi și pe apropiații noștri de un virus, dar ele stau închise pentru a ne distra pe noi. Sper să fie o lecție bună palma asta pe care am primit-o de la univers și să apreciem adevărata fericire, libertatea.

Pe tine ce te face să fii fericit?

Alte aventuri din aceeasi categorie:

8 Martie

8 Martie

Mama mea e o umbrelă veche. O umbrelă care a reușit să ne apere pe toți de ploi și vânt când eram mici, dar pe măsură ce am crescut, nu a mai reușit să ne cuprindă și ne-a acoperit pe rând, necontenit. Au fost furtuni care au dat-o peste cap, soarele a decolorat-o,...

Insomnia din weekend

Insomnia din weekend

Numai cine-i părinte poate să creadă și să înțeleagă ce o să vă povestesc acum. David nu poate niciodată să se trezească în timpul săptămânii, dar in weekend e cuc arminesc, ne trezește pe toți la 6 fie că a dormit bine, fie că nu. De pildă, azi noapte a avut febră și...